Riquewihr

Riquewihr

 

En af de smukkeste byer i Frankrig med flere velbevarede huse der daterer sig tilbage til 1600-tallet. Byen er dog stadig ganske levende med talrige restauranter og mange vinproducenter holder også til i byen - gå ikke glip af en vinsmagning. Der er ligeledes flere museer, og en hel speciel oplevelse er et besøg i "Julebutikken" Féerie den Noël. Er man til julestemning, må absolut anbefales et besøg i december, hvor der afholdes julemarked.

Når man er på ferie i byen, må man endelig ikke gå glip af turen rundt om vinmarkerne nord for byen. Man får her et fantastisk vue ned over den gamle bydel, men også Zellenberg samt nabobyerne mod sydøst.

 

Riquewihr

 

 

En hyggelig middelalderby med godt tusind indbyggere, og samtidig en levende by, med godt to millioner besøgende om året. Derfor ideelt, at være der om morgenen før og aftenen efter alle de andre!

 

Vinproducenter i Riquewihr

 

I nabohuset holder Jung et Fils til. Deres vine kan smages enten i deres vinkælder, eller man kan vælge at få et glas i deres Vinbar.

Længere oppe af hovedgaden på venstre hånd ligger La Maison Zimmer.

Lidt udenfor byen ligger Domaine Mittnacht-Klack.

 

 

Ud over et besøg i den hyggelige by, hvor man ikke må gå glip af vinsmagning hos en af de mange lokale producenter, er der også mulighed for: Vandreture omkring byen og til nabobyerne, besøge Colmar (15 km) Strasbourg (75 km) eller Mulhouse (60 km).

 

.